hypotheek
maximale hypotheek
hypotheek oversluiten
tweede hypotheek
nationale hypotheek garantie
bijleenregeling
verbouwings hypotheek
hypotheken vergelijken
hypotheekvormen
lineaire hypotheek
annuiteitenhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
effectenhypotheek
hybride hypotheek
aflossingsvrije hypotheek
 
hypotheekontwaarding
hypotheekinflatie
waardestijging
overwaarde koopwoning
 
financieringskosten
afsluitprovisie
maandlasten
maandlasten verlagen
 

De beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is een aflossingsvrije hypotheek. U betaalt rente en premie voor een beleggingsverzekering of investeeert in beleggingsfondsen. Het resultaat van de belegging is bij aanvang van deze hypotheekvorm niet bekend en is gelijk aan het uiteindelijk behaalde beleggingsresultaat.

Dat betekent dus als het resultaat tegenvalt aan het einde van de hypotheek looptijd dat er een schuld overblijft. Na 30 jaar is de rente op deze schuld niet meer aftrekbaar van uw belastbare inkomen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een veel hoger rendement heeft na de looptijd van uw hypotheek.

Beleggen kunt u bij banken en vermogensbeheerders in aandelen of obligaties, al naar gelang het risico wat u wilt lopen.

Tijdens de looptijd van de beleggingshypotheek kunt u in verschillende fondsen investeren en ook wisselen, meer informatie hierover weet uw bank of tussenpersoon te verschaffen.

Het rendement wordt meestal op 8% gehouden met een looptijd van 30 jaar. Hoe langer de looptijd des te veiliger een beleggingshypotheek is.

© 2012 Axivorm webdesign & zoekmachine optimalisatie - hypotheektipper.nl biedt informatie over uw hypotheek