hypotheek
maximale hypotheek
hypotheek oversluiten
tweede hypotheek
nationale hypotheek garantie
bijleenregeling
verbouwings hypotheek
hypotheken vergelijken
hypotheekvormen
lineaire hypotheek
annuiteitenhypotheek
spaarhypotheek
beleggingshypotheek
effectenhypotheek
hybride hypotheek
aflossingsvrije hypotheek
 
hypotheekontwaarding
hypotheekinflatie
waardestijging
overwaarde koopwoning
 
financieringskosten
afsluitprovisie
maandlasten
maandlasten verlagen
 

De Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek lost u in de looptijd niets af, maar spaart u via een levensverzekering de aflossing bij elkaar voor aan het einde van de looptijd. Wat u spaart is altijd precies wat u moet aflossen.

Een spaarhypotheek is een veilige hypotheekvorm. U weet dat u aan het einde van de looptijd van uw hypotheek alles wordt afgelost. Bovendien gebeurt het sparen d.m.v. een levensverzekering. Wanneer één van de partners komt te overlijden voor het einde van de looptijd wordt de spaarhypotheek door de verzekering afgelost.

Het rentepercentage wat u spaart in de levensverzekering is gelijk aan het rentepercentage van de spaarhypotheek. Is de rente van de hypotheek bijvoorbeeld 5% voor 10 jaar vast, dan wordt er door u 10 jaar lang gespaard tegen 5% rente. Het sparen is belastingvrij.

Rentewijzigingen en uw spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek blijft uw maandlast meestal nagenoeg gelijk bij een rente daling of stijging. Dit komt omdat als de rente stijgt de premie van de levensverzekering zal dalen. U spaart ook harder om uw einddoel te bereiken. Als de rente omlaag gaat zal uw spaarpremie juist wat hoger worden. Stel dat u een lage rente wordt aangeboden bij het begin van de spaarhypotheek, dan kunt u eventueel de rente voor een langere tijd vast zetten. Hierdoor wordt de niet aftrekbare spaargedeelte lager en de aftrekbare rente wat hoger.

Spaarhypotheek

Met een spaarhypotheek betaalt u altijd dezelfde hoeveelheid rente en spaarpremie, aan het einde van de looptijd van de hypotheek hebt u uw lening bij elkaar gespaard.

© 2012 Axivorm webdesign & zoekmachine optimalisatie - hypotheektipper.nl biedt informatie over uw hypotheek.